maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kisapäivä ja juoksutusta!

Lauantaina olin kisahoitajana esteratsastuskilpailussa. Tallitytöt joita oli siis kolme kisasivat kaikki yhden luokan. Ja yksi tytöistä kisasi vielä myöhemmin päivällä toisen luokan. Kisapäivänä heräsin klo 6 ja meninkin heti syömään ja sen jälkeen talliin. Tein aamutallin johon sisältyy heinien jako, hevosten tarhaaminen ja kävelytyskoneeseen laittaminen. Väkirehut antaa yleensä joku toinen työntekijä.

Aamutallin tehtyä hyppäsinne autoon ja lähdimme ajamaan kohti kisapaikkaa. Siellä otimme hevoset pois autosta, laitoimme kuntoon sekä talutimme sen aikaa kun ratsastajat kävivät tutustumassa rataan. Kaikilta ratsukoilta sujui moitteettomasti kilpailut, saatiin jopa yksi sijoitus matkaan! Palasimme illalla seitsemän aikaan takaisin talliin, purattiin tavarat autosta sekä hoidimme hevoset pois.


kisa-aamuisia maisemakuvia.

Perjantaina tallityöntekijät näyttivät miten täällä juoksutetaan liinassa, ja pääästiinkin heti sunnuntaina itsenäisesti sitä tekemään.  Täällä juoksutettavilla hevosilla laitetaan aina pintelit etusiin, suitset sekä juoksutusvyö gramaanien kera. Gramaanit ovat eräänlaiset apuohjat jonka avulla hevosen pää saadaan laitettua oikeaan kohtaan.

Tässä kuvat juoksutuksesta.


Hevosten juoksutus onnistui hyvin. Ensiksi juoksutin "ponin" ja sen jälkeen Kertun. Kerttu olikin vähän villimpi tapaus, hyppi rajusti pystyyn, pukitti päin ja lopuksi myös kaatui. Loppuun rauhoittui hyvin ja ei enään riehunut.












3 kommenttia:

  1. Sisältökommentti Wilmassa, käy lukemassa.

    VastaaPoista
  2. Kertoisitko lisää seuraavista jutuista:
    1. Mitä käytännössä tarkoittaa kisahoitajana toimiminen?
    2. Totesit tekstissä, että ratsastajat tutustuivat rataan. Mitä se tarkoittaa, mihin asioihin tuolloin kiinnitetään huomiota?
    3. Eroaako juoksuttaminen työssäoppimistallilla jotenkin siitä, miten olet sen tottunut Suomessa tekemään tai miten se on Harjussa opetettu tekemään?

    VastaaPoista